Welcome to Ruang Sempit Studio

Welcome to Ruang Sempit Studio

Sunday, June 12, 2011

Flight MH2712 trailer.....

video
     Assalamualaikum,waa....tak sangka aku bnyk masa nk update blog dungu nih.Tp,Alhamdulillah,bersyukur ke hadrat illahi krna masih berpeluang utk mng"update" blog ni dngan hati tulus ikhlas.
     Tanggal 12 Jun 2011,bermula pada pukul 1 tngah hari(kalo tak silap aku baru pas makan nasi lemak),aku siapkan video teaser di atas dlm masa beberapa jam jek(sbnrnye ari ni just animate skit+background berdasarkan storyboard yg dh dibuat beberapa minggu lepas).Tak de la best sngt.....(siap sempat mkn spageti sblum proses mengedit).
     Utk pengetahuan tuan2 & puan2,video trailer di atas adalah cerita pendek (mungkin dlm 2 minit je kot) bertajuk "Flight MH2712" yg pada asalnya hanya utk iklan semata2.Tapi pas aku tunjuk storyboard(bersama animatic nya skali) kat director(Green Bow Production),beliau memutuskan utk jdikan iklan ini ke filem animasi pendek(diorg akan beli animasi ni bila dah siap kelak).Aku pun tak tau tujuan diorg,tapi aku tak kisah...jnji aku dpt duit sperti mana diorg janjikan.
     Trailer ni sbnrnye aku nk test je,tngok ape jadi kalo animasi ni dibuat dlm versi hitam puteh + guna photoshop utk background(pun hitam puteh gak+tone).So,result aku dpt pas siap je edit animasi ni....totally bagi aku......tak best.Hahahaha...so,animasi penuh nye nti tngok la....mungkin kaler penuh 100%.Tu pun kalo aku rajin.
     Err....nak aku citer sinopsis?Tak yah la...tak nak menyepoilkan keadaan.Cuma leh bgtau,mamat dlm video ni dah plan awal2 nk balik kampung.So,die dah prepare mcm2 semata2 taknak plan die gagal utk balik kampung.Tapi....haaa,tngok sndri la nti ye.Tu je aku nk citer.Bye bye!Assalamualaikum.

2 comments:

  1. Peh terbaek bro..smooth gile animation tu,guna flash ea,terasa mood dan music dia.

    ReplyDelete
  2. Tq bro..gune flash je cam biase.Nak test kualitinya semata2 sblum animasi penuh start bulan Ogos nti.

    ReplyDelete