Welcome to Ruang Sempit Studio

Welcome to Ruang Sempit Studio

Friday, September 19, 2014

Spender Boy 2 delay lagi....

     Assalamualaikum & salam sejahtera. Punya la lama aku tak update blog ni....rasa mcm aku da lupakan kejap. Maklum la skrg ni keja bnyk & mmg kena carik duit bnyak sbb tak lama lgi aku nk kawin dah...damn!Kjap sngt masa berlalu (oh ya...sila la like page "Spender Boy" kat FB sbb senang nk dpt update walopun jarang skali aku update). . Tapi takpe,sempena tngah free sikit nih aku nk update skit pasal komik Spender Boy 2 sambungan dari Spender Boy Long Journey. Dah bnyak kali aku sebut pasal SB2 nih konon nya aku nk releasekan dlm masa terdekat...tp tak dpt gak sbb tak siap2. Ni la akibatnya kalo terlalu mengada2 & suka sngt nk tambah chapter dlm sesebuah crita (idea citer nya terlalu ringkas + pendek & aku sedar penambahan slot chapter dlm sesebuah citer adalah sngt berisiko). So,sekali lagi komik SB2 aku terpaksa delay lagi sampai tahun 2015 Insyaallah. Tapi sebelum 2014 berakhir, bukan nya takde langsung komik Spender Boy baru...ADAAAA....tp aku revisit(bukan remake)  balik komik Spender Boy Long Journey. Ada pertambahan chapter yg sngt ketara (maklum la time aku buat dulu tu citer nye pendek je) tp masih mengekalkan jalan citer yg sama. Bukan apa, saja nk bagi jalan citer nye selari dengan komik SB:Origin & jadikan SB:Long Journey ni betul2 sequel utk SB:O....so takde la jalan citer tu "melompat" sngt. Dari segi marketing, sengaja gak aku buat cam ni supaya kemunculan komik SB2 nti lebih epik.Hehe...mcm bagus lak aku ni.Ptuih!

Poster teaser utk komik Spender Boy:Long Journey(revisit).

2 comments:

  1. Don't worry, lama mana pun aku tunggu. Haha.

    ReplyDelete
  2. Pakngah.. Klu mau order spender boy yg lama2, sblm origin boleh ka?

    ReplyDelete